vrijdag 14 oktober 2011

FAIR TRADE week 27 oktober t/m 6 november

OOK RE-5 doet mee met de extra aandacht voor FAIR TRADE weken. 

Onderstaand is een bericht van Max Havelaar;


fairtrade-MaxHavelaar-pms.jpgDe Fairtrade Week vindt in 2011 voor het vijfde jaar op rij plaats. Van 27 oktober t/m 6 november staat alles in het teken van Fairtrade. Een week lang wordt Nederland geprikkeld om Fairtrade producten op de boodschappenlijst te zetten. Dit is heel eenvoudig, want het assortiment Fairtrade gecertificeerde producten is veelomvattend en overal verkrijgbaar.

Niet alleen consumenten kiezen vaker voor Fairtrade producten, ook steeds meer bedrijven en (overheids)organisaties kiezen ervoor om eerlijke handel op te nemen in hun inkoopbeleid. Kiezen voor Fairtrade is dus eigenlijk heel normaal en wordt steeds makkelijker. En dat is vooral goed nieuws voor miljoenen arme boeren in ontwikkelingslanden die dankzij eerlijke en duurzame handel op eigen kracht kunnen werken aan armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling.
Droom en draag Fairtrade
Katoen is de nieuweling bij Max Havelaar, en het aantal katoenproducten met het Max Havelaar keurmerk neemt snel toe. Gordijnen, kleding, badtextiel, beddengoed, fashion en mode-accessoires zijn inmiddels verkrijgbaar in diverse winkels en webshops.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten