woensdag 22 januari 2014

Puber/kinderkleding "pop-up store" bij Sincero Fair Fashion

Kleding van RE-5 bij Sincero fair fashion in Utrecht

Sincero fair fashion aan de Hardebollenstraat in Utrecht verandert tijdelijk in een 'puberwinkel'. 

De komende paar weken hangt de helft van de winkel vol met biologische en fairtrade kinderkleding van RE-5, in de maten 134 tot en met 170 (kleine heren/damesmaat).


RE-5 is een biologisch en fairtrade kledingmerk opgericht door Hein Voss van H3P Motives uit IJsselstein. Eind vorig jaar won H3P Motives/RE-5 de Havelaar-award voor Beste Fairtrade Innovatie 2013. RE-5 is het enige Nederlandse kledingmerk met een fairtrade keurmerk.
Terwijl zijn vrouw José Huizenga de prijs in ontvangst nam, was Hein op bezoek bij de biologische katoenboeren in India, waar zijn kleding wordt gemaakt van grondstof tot eindproduct. Hein zit bovenop het productieproces want hij wil zeker weten dat alle schakels in de kledingketen zich aan de regels houden. 

Het merk draagt zowel het GOTS- als het Fairtrade keurmerk. Toch is het niet duurder dan 'gewone' kleding. Prijzen variëren van 9,95 euro voor een hemdje tot 69,95 euro voor een dik sweatervest.De collectie van RE-5 bestaat uit basics, T-shirts, blouses, overhemden en polo's voor dames, heren en pubers.Hein Voss laat met RE-5 zien dat het in deze tijd heel goed mogelijk is om leuke betaalbare eerlijke en milieuvriendelijke kleding te maken. Als je maar wilt.

Sincero fair fashion verkoopt via de winkel in Utrecht en webwinkel alleen maar eerlijke en milieuvriendelijke dames-, heren- en kinderkleding. Sincero bestaat dit jaar 10 jaar.
Het RE-5 concept is gebaseerd op vijf principes: RE-think, RE-turn, RE-fund, RE-cycle en RE-vive.

  • RE-think: denk nog eens na bij de aankoop van je kleding. Met een RE-5 artikel koop je een puur en fair product en steun je Indiase katoenboeren die een fair trade prijs voor hun biologische katoen krijgen. Daarnaast steun je ook lokale projecten in India en Cambodja.
  • RE-turn: je kunt je afgedragen RE-5 kledingstuk retour sturen en RE-5 zorgt ervoor dat het gerecycled wordt.
  • RE-fund: voor je oude kledingstuk krijg je een kortingsbon, ter waarde van 10% van de originele verkoopprijs. De bon is een jaar geldig en in te wisselen bij de aankoop van een nieuw RE-5 kledingstuk. Of, je kunt er voor kiezen het bedrag te schenken aan de lokale projecten die RE-5 ondersteunt.
  • RE-cycle: van de ingezamelde kledingstukken wordt weer nieuw garen gemaakt
  • RE-vive: van het recycle-garen wordt weer nieuwe textiel gemaakt en zo krijgt de bio-katoen een tweede leven.
Kom langs om de collectie te bekijken: Sincero fair fashion, Hardebollenstraat 1, Utrecht. 
Voor meer informatie: www.sincero.nlwww.re-5.nl
Voor meer informatie: www.sincero.nl, www.re-5.nlPublicatiedatum: 22-1-2014in het Bio Journaal.Geschreven door Sincero eigenares Gonny Jeths. 

1 opmerking:

  1. ik heb van de week een hele gave webshop gevonden voor kinder badmode. Iemand geïnteresseerd?

    BeantwoordenVerwijderen