woensdag 9 april 2014

Persbericht opening RE-5 webshop

Fairtrade kledingmerk RE-5 opent nieuwe webshop   (persbericht  09-04-2014) 

IJsselstein– Met een druk op de knop heeft directeur/eigenaar Hein Voss van H3P Motives op vrijdag 4 april de ‘Official online RE-5 store’ geopend. De nieuwe  webshop is gebruiksvriendelijker en toont alle producten van het kledingmerk RE-5, dat bestaat uit Dames-, Heren- en kinderkleding van  Fairtrade en biologisch katoen.


Groeiende vraag van bewuste klanten

De webshop is vernieuwd om aan de groeiende vraag naar pure en eerlijke kleding van bewuste consumenten te kunnen voldoen. Daarnaast verschuift de kledingmarkt van offline naar online winkelen. De webshop www.re-5.nl voorziet in deze online behoefte en is 24/7 geopend. Via internetbankieren is het mogelijk om ook vanuit het buitenland kleding uit de webshop aan te schaffen. In de online winkel is het mogelijk om kleding te selecteren op categorie, prijs en kleur.

Innovatief concept om ‘fast fashion’ te doorbreken
H3P Motives is in 2010 gestart met het RE-5 concept en heeft als doel de seizoensgebonden ‘fast fashion’ te doorbreken. Door gebruik te maken van Fairtrade gecertificeerde, biologische katoen, gaat RE-5 respectvol om met mens en milieu. Bij de vervaardiging van de kleding zijn geen chemicaliën of kunstmest gebruikt. Alle arbeiders vanaf de katoenboeren, in de gehele keten, ontvangen een eerlijke prijs voor hun werkzaamheden.

De verantwoorde kleding wordt na gebruik ingezameld en hergebruikt voor nieuwe garens. Op deze manier levert RE-5 een bijdrage aan de circulaire economie. Bovendien is de kleding ontworpen om meerdere seizoenen te blijven dragen.

Winnaar Fairtrade Innovatie Award
Het RE-5 concept is niet onopgemerkt gebleven; Stichting Max Havelaar heeft de Fairtrade Innovatie Award toegekend aan RE-5 omdat dit merk de meest innovatieve stappen neemt met betrekking tot eerlijke handel. Daarnaast heeft het IJsselsteinse kledingmerk als eerste de duurzaamheid
wisseltrofee van de gemeente IJsselstein mogen ontvangen.

+++++++++EINDE  PERSBERICHT++++++++++++++++

Meer informatie over RE-5
Contactpersoon: Hein Voss
06 – 46 35 17 63




Geen opmerkingen:

Een reactie posten