maandag 16 januari 2012

Ik spring over! Nieuwjaarsactiviteit OK IJsselstein

Mede dank zijn een aantal OK-leden (jong en oud) en vele Ijsselsteiners was het een zeer geslaagde middag.
Hoe duurzaam ben jij, spring je over?
Vele ideeën over duurzaam, fair en "H"eerlijk leven passeerden de revue met en tijdens de show.
Een spetterende 2012 voor iedereen!

Ook CPO, het weeshuis in Cambodja, wat RE-5 mede ondersteund kreeg aandacht. Tirza Voss (onze dochter) heeft het weeshuis al 5x ( de afgelopen 3 jaren)  bezocht en heeft zich vrijwillig op vele fronten zich ingezet.
Door sponsoring en haar eigen opgezette acties heeft zij al enige belangrijke doelen bereikt.
Dagelijks gaan er ongeveer 20 kinderen door sponsoring naar een Engelse school. Daarnaast zorgt ze voor betere voeding, in de vorm van fruit en melk. Bovendien zorgt ze dat er maandelijks een budget beschikbaar is voor gezondheidszorg waaronder de aanschaf van EHBO, en dokter en tandartsbezoeken.

Er was een collectie bus en er werden door het publiek enthousiast een aantal kettingen gekocht die door de kinderen gemaakt waren.


Nieuwjaarsactiviteit (15 januari 2012)
Kees de Bruin zag in Laura en mij (en nog 10 hele mooie mensen) talenten om een echte modeshow te lopen……  En wát voor één!!!!
We mochten kleding showen van het merk RE-5. Eerlijke kleding van 100% biologische katoen onder het Max Havelaar Fair Trade label. RE-5 denkt duurzaam en gaat net iets verder met haar RE-turn, RE-fund en RE-cycle principe. Hein Voss en José Huizenga zijn er de oprichters van.

Eerst moesten we de kleding natuurlijk passen en dat gebeurde bij Hein en José thuis. Er werd gekeken naar wat we zelf mooi vonden en wat ons goed zou staan.

Een uur voor aanvang van de modeshow kregen we een “zeer zware” training over hoe we moesten lopen en hoe onze kleding en LOOKS het beste over zouden komen
De Deel was omgetoverd tot een ware catwalk! Prachtig met rode loper. Een reuze compliment aan de decorbouwers! Mijn jeugddroom en Laura’s droom werd in vervulling gebracht.
Alle schijnwerpers waren op ons gericht……….. nou ja, eigenlijk op de kleding en dat was maar goed ook. Daar ging het om.

Wij vonden het een hele grote eer om kleding te showen voor RE-5.
Met leuke “talenten”, een enthousiaste speaker (Hein Voss), champagne, en later
nog met een geweldige band was het een waardevolle, gezellige middag.
Mariëlle Lappee

Naar aanleiding van de ervaringen die Tirza Voss tijdens de modeshow met ons deelde over het weeshuis in Cambodja, dat zij en haar familie ondersteunen, kwam het idee bij me op om iets voor hen te doen. Aangezien ik graag brei, dacht ik dat het misschien praktisch zou zijn als ik dekentjes ging breien voor de kinderen. ’s Nachts koelt het daar aardig af. Voor 30 kinderen heb je heel wat
breigaren nodig. Mijn vraag aan jou is: heb je nog ergens restjes breigaren liggen, die ik daarvoor kan gebruiken?
Aangebroken bollen zijn ook van harte welkom. Als dat zo is, kun je contact met me opnemen op nummer 06-29283487 of via Adrie@okijsselstein.nl. Ik wacht in spanning af!
Bij voorbaat mijn hartelijke dank,
Adrie van Veen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten