zaterdag 25 mei 2013

Hein Voss krijgt eerste wisseltrofee Duurzaamheidsestafette

Duurzaamheidsestafette met wisseltrofee
Door: Lysette Verwegen 15 mei 2013

IJSSELSTEIN - Als Millenniumgemeente mag 2013 - het Jaar van de Duurzaamheid - niet zomaar voorbij gaan, vinden Ed Booms en Hans Lappee van het Millenniumplatform IJsselstein. Samen met milieuwethouder Thijs de Jong bedachten zij de Duurzaamheidsestafette mét wisseltrofee.
Zenderstreeknieuws Ijsselstein/Lopik

                                                                                                               
Een van de Millenniumdoelen is duurzaamheid. “Daar moeten we doorlopend iets mee doen”, vindt Booms. De bijeenkomst op 10 oktober tijdens de dag van de duurzaamheid van vorig jaar was aanleiding voor het idee van de estafette en de glazen trofee, gemaakt door kunstenaar Angenelle Thijssen. “We willen bedrijven, instellingen, particulieren en ondernemers de kans geven om te laten zien wat zij bijdragen aan duurzaamheid.” Lappee noemt een paar voorbeelden: “Iemand met een dak vol zonnepanelen, een bioboer, een school met een energiebesparingsproject, hergebruik van goederen, duurzame bouw en meer.Maandelijks kiezen we een winnaar voor de bokaal en een aandenken na afloop.”

Eerste winnaar is Hein Voss van H3P Motives, ontwikkelaar en importeur van Max Havelaar  fairtrade biologische katoenen kleding en onder meer het merk RE-5. 
“Een terechte winnaar”, vindt Lappee. “Het is schokkerend als je weet met hoeveel gif normale katoen wordt verbouwd en hoe slecht personeel wordt behandeld.  
 
Wethouder De Jong wil duurzaamheid stimuleren. “Ondernemers kunnen elkaar daarin beïnvloeden bij bouw en gebruik van panden. Het gaat om kansen pakken en investeren. Dat gebeurt al met led-verlichting of werken met gerecycled materiaal.”


Iemand aanmelden voor de trofee kan via millenniumijsselstein@gmail.com.
website':
voor detaillisten h3pmotives.
kledingmerk RE-5 clothing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten