donderdag 4 oktober 2012

Boek; Mode voor morgen


Boek van Lynsey Dubbeld: Mode voor morgen

Spijkerbroeken van brandnetels, naaiateliers in sociale werkplaatsen, slow fashion op catwalks en kledingruilfeesten met celebs.
Het zijn voorbeelden van de groeiende populariteit van duurzame mode. Trendanalist Lynsey Dubbeld  heeft in haar boek een beeld geschetst van Nederlandse initiatieven om onze kleding te verduurzamen.
Tasjes van ongebleekt katoen, gebreide truien in morsige kleuren, t-shirts met activistische slogans.
Duurzame mode kampt met een hardnekkig geitenwollensokken-imago.


Ten onrechte. Mode voor morgen. Duurzame kleding in Nederland laat in tekst en beeld zien hoe ontwerpers, modemerken en maatschappelijke organisaties uiterst fashionable pogingen ondernemen om onze kledingconsumptie te vergroenen.
mode voro morgen


Aan de hand van vijf sfeerreportages schetst Lynsey Dubbeld een beeld van de zin en onzin van milieu- en mensvriendelijke kleding. Het boek geeft een inkijkje in de (on)duurzame wereld die schuilgaat achter onze dagelijkse outfit.  Het biedt lezers een gids door de jungle van hedendaagse ecofashion. Van biologische en fair trade stoffen tot hergebruik en upcycling. En van ruilen en vintage tot consuminderen en slow fashion.

Mode voor morgen maakt duidelijk dat voor een milieu- en mensvriendelijkheid kledingstuk meer nodig is dan een biologische, eerlijke productiewijze. Duurzaamheid speelt ook een rol bij het ontwerpen, dragen en afdanken van een outfit. Mode voor morgen is dan ook een must-read voor consumenten die een bewuste keuze willen maken voor kleding die past bij de mode van nu én zich bekommert om de wereld van morgen.
Persbericht

Mode voor morgen, het eerste boek over Nederlandse ontwikkelingen in duurzame kleding

Mode voor morgen van Lynsey Dubbeld. Dit is het eerste boek dat een beeld schetst van Nederlandse initiatieven om onze kleding groener en eerlijker te maken.

Per 1 november in de winkels


Kleding van brandnetel, biokatoen voor bodemprijzen, keurmerken voor fairtrade katoen, naaiateliers in sociale werkplaatsen, actiecampagnes voor ‘schone kleren’. Nederland staat aan de wieg van tal van toonaangevende initiatieven om kleding milieu- en mensvriendelijk te maken. Het boek Mode voor morgen van trendanalist Lynsey Dubbeld laat in tekst en beeld zien wat Hollandse ontwerpers, modemerken en maatschappelijke organisaties ondernemen om onze garderobe groener en eerlijker te maken.

Gids door de jungle
In vijf sfeerreportages schetst Mode voor morgen een beeld van de zin en onzin van duurzame kleding. Het boek geeft een inkijkje in de (on)duurzame wereld die schuilgaat achter onze dagelijkse outfit. En met praktische tips biedt het lezers een gids door de jungle van hedendaagse ecofashion. Van biologische en fair trade stoffen tot hergebruik en upcycling. En van ruilen en vintage tot consuminderen en slow fashion.

Mode van nu  
Mode voor morgen maakt duidelijk dat voor een milieu- en mensvriendelijk kledingstuk meer nodig is dan een biologische, eerlijke productiewijze. Duurzaamheid speelt ook een rol bij het ontwerpen, dragen en afdanken van een outfit. Mode voor morgen is dan ook een must-read voor consumenten die een bewuste keuze willen maken voor kleding die past bij de mode van nu en die zich óók bekommert om de wereld van morgen.

Koplopers
Mode voor morgen bevat interviews met duurzame koplopers zoals Charlie + Mary, Ellen Willink, Elsien Gringhuis, Kuyichi, Netl, Hein Voss van H3Pmotives en RE-5.
Ook C&A, Claudia Sträter, Expresso, Monique van Heist en Zeeman vertellen over hun visie op duurzaamheid. Daarnaast komen initiatiefnemers van onder andere fair trade keurmerken, recyclingprogramma’s, textielsorteerderijen, sociale werkplaatsen, kledingruilfeesten en vintagewinkels aan bod.

Duurzaam boek
Mode voor morgen is een initiatief van trendanalist en tekstschrijver Lynsey Dubbeld, die zich sinds 2009 bezighoudt met ontwikkelingen in duurzame kleding. Het boek is de eerste duurzaam geproduceerde publicatie van uitgeverij WBooks. Er is gebruik gemaakt van onder andere milieuvriendelijke inkten en gerecycled papier, en de cover is volledig biologisch afbreekbaar.


Boekspecificaties:
ISBN: 978 90 400 0781 1
Prijs: € 29,95
Omvang: 200 pagina’s, 17 x 20 cm
Illustraties: 40 in kleur, 20 in zwart-wit
Fotografie: André Blom, Jaap Jelsma
Editie: paperback
Taal: Nederlands

Verschijnt najaar 2012

Over de auteur
Lynsey Dubbeld werkt sinds 2005 als trendanalist en tekstschrijver, en is sinds 2009 gespecialiseerd in duurzame mode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten